23 september 2016

Eindhoven, studentenhuisvesting Aurora op TU officieel geopend

Een woontoren van 14 verdiepingen met 303 wooneenheden. Een A-locatie voor reguliere studenten, maar zeker ook voor internationale studenten en promovendi. Met een hoogte van 44 meter een mooie marker aan de ringweg van Eindhoven.

 

Trots overheerste bij de officiële gasten tijdens de opening. De voorziening moet helpen talentvolle studenten te trekken en vast te houden.

Directeur Ingrid de Boer van Woonbedrijf studeerde 35 jaar geleden Bouwkunde aan de TU/e en daarom toonde ze zich extra tevreden dat Woonbedrijf Vestide de studentenwoningen mocht realiseren.

Jo van Ham van het college van bestuur van de TU/e zei trots en blij te zijn met eerste echte studentenwoningen op campus. Een Oude wens, het maken van connecties op de universiteit, wordt waarheid. Studeren is belangrijk maar hier wonen, sporten, recreëren maakt pas een echte campusuniversiteit.

Wethouder Yasin Torunoglu benadrukte hoe belangrijk de bijdrage van studenten is aan de stad. "Zonder jullie zou de stad niet zo innovatief en levendig zijn. Dat jullie lang mogen blijven."

 

Als openingshandeling plakten de drie bestuurders hun wensen voor de studenten op een raam in de gemeenschappelijke ruimte.

De bewoners van de Aurora zijn 300 buitenlandse studenten en twee Nederlandse studentbeheerders. Met de 440 bewoners van het tot studentenflat Luna verbouwde gebouw Potentiaal heeft de TU/e nu zo'n 740 'bewoners'.

 

 

Thema's