22 juli 2016

Opnames vanuit de lucht van project Providentia te Sterksel

Op het terrein van Providentia in Sterksel wordt een compleet nieuwe woongemeenschap gecreëerd waar mensen met en zonder (verstandelijke) beperking samen kunnen wonen en leven. Deze nieuwe woningen worden gebouwd voor de cliënten van Stichting Kempenhaeghe.

 

In totaal komen er zes clusters, verdeeld over twee bouwlagen. Er wordt gestart met 3 clusters (fase 1), zodra deze gereed zijn worden de bewoners overgeplaatst naar de nieuwbouw en zullen enkele van de huidige paviljoens verdwijnen. Vervolgens worden de resterende 3 clusters gebouwd en zal aansluitend de resterende bewoners verhuizen en de oude paviljoens gesloopt worden.

 

Om er voor te zorgen dat de bewoners in een woonomgeving komen te wonen wordt een groot gedeelte van het gebied ingevuld door marktwoningen. Dit zijn marktwoningen (vrije verkoop) in diverse prijscategorieën: vrije kavels, appartementen, patiobungalows, rijwoningen, vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen. Deze worden per deelgebied gebouwd. Omgekeerde integratie is het sleutelwoord. Zo ook zal er gekeken worden naar de invulling van het bestaande klooster op het terrein. Dit klooster een monument geeft het gebied haar karakter en zal haar rol gaan vervullen als bijeenkomst gebouw en er zullen diverse voorzieningen gebouw worden gehuisvest.

 

 Bekijk hier de opnames vanuit de lucht.

 

 

 

 

Thema's