14 maart 2016

Sterksel, hoogste punt woningen, fase 2

Op 3 maart was er geen pannenbier maar lekkere friet bij het bereiken van het hoogste punt van de bouw van de tweede fase zorgwoningen in de nieuwe wijk Kloostervelden in Sterksel. Nadat de eerste fase al goed was voor 76 woningen is deze tweede afsluitende fase goed voor 100 zorgwoningen voor cliënten van Kempenhaeghe gerealiseerd in een viertal gebouwen. Het eerste gebouw zal in juni van dit jaar worden opgeleverd, de overige drie gebouwen naar verwachting in november 2016.

 

Voorzitter van de Raad van Bestuur, Marlène Chatrou, had het in haar toespraak over de voortgang van de bouw. ''Als ik jullie iedere dag zo bezig zie en de vorderingen van de bouw volg dan krijg ik daar energie van. Zeker de manier waarop jullie omgaan met de cliënten hier op Providentia. Ik wil dan ook mijn dank uitspreken aan alle bouwvakkers en uitvoerders die met een fantastische samenwerking zorgen voor dit mooie resultaat.''

 

 

Het hoogste punt is het feestje voor de bouwers die zich een heerlijke friet en een snack goed lieten smaken. Na de officiële plichtplegingen werd in groepjes een rondleiding gehouden en werd een kijkje genomen in de zorgwoningen van deze tweede fase. Ook wethouder Van der Rijt nam een kijkje en was onder de indruk van het project. ''We zijn hier natuurlijk al jaren mee bezig, ook met de voorbereidingen, en als je dan ziet dat er met goed overleg en samenwerking met de Sterkselnaren dit gerealiseerd kan worden dan ben ik daar trots op'', aldus de wethouder.

 

Hans Geertman sprak nog zijn dank uit aan de bouwvakkers en gaf uitleg over het hijsen van de vlag bij het hoogste punt. Bij geen pannenbier kwam er een bezem op z'n kop op het dak te staan. Gelukkig hebben we deze niet gezien, een teken dat de friet toch ook in goede aarde viel.

 

 

 

Naast de nieuwe woningen voor cliënten van Kempenhaeghe, komen er in de wijk Kloostervelden zo'n 180 marktwoningen van verschillende types. De eerste 40 woningen in deze nieuwe wijk, waarin bewoners van Kempenhaeghe samen wonen met nieuwe buren van buiten, zijn inmiddels verkocht en het grootste deel hiervan is ook al bewoond. Het wordt een wijk met bijzondere woningen en een bijzondere architectuur. De nieuwe wijk Kloostervelden wordt door CRA Vastgoed ontwikkeld en op de markt gezet, de woningen worden door Huybregts Relou gerealiseerd.

 

 

 

 

Thema's