2 februari 2016

Bijzondere opdracht TU/e

Eind augustus 2015 kregen wij een offerteaanvraag via Dienst Huisvesting van de TU/e voor het ophangen van een zweefvliegtuig.

 

Dit zweefvliegtuig diende te worden opgehangen aan de staalconstructie in de markthal van het gebouw Metaforum op de TU/e voor zweefvliegtuigvereniging genaamd Zes. Deze vereniging bestaat dit jaar 40 jaar en wil dat graag kenbaar maken door dit vliegtuig in de markthal op te hangen.

 

Er was een minimale constructie met een berekening en tekening hiervan. We hebben een en ander uitgewerkt met constructiebedrijf Verhagen en een offerte aangeleverd om het te realiseren. Tevens hebben we geadviseerd om er een lier bij te monteren om het vliegtuig omhoog te hijsen en eventueel te laten zaken als het tijdelijk weg zou moeten, (gewicht vliegtuig +/- 300 kg). Hiervoor hebben we een opdracht gekregen om het uit te voeren.

 

Nadat we alles tot op de juiste maten hadden ingemeten (staalconstructie en vliegtuig), is firma Verhagen na goedkeuring van de werktekening door constructeur en TU/e het staalwerk gaan produceren en monteren aan de staalconstructie in de markthal, waarna wij naar tevredenheid van de opdrachtgever het vliegtuig hebben opgehangen.

 

Op 8 januari is het zweefvliegtuig officieel door Zes onthult met een feestelijke gebeurtenis in de markthal.