Werken en wonen onder 1 dak

Nieuwbouwproject

Wijhof fase 2 is gelegen aan de rand van de wijk Witbrant West in Tilburg, die onderdeel uitmaakt van het stadsdeel Reeshof. Witbrant-West is het gedeelte rondom station Reeshof wat de afgelopen jaren is vormgegeven. Inmiddels is Wijhof fase 2 gerealiseerd. Het telt 22 vierlaags woningen waarbij wonen en werken gecombineerd kunnen worden. 

 

Bebouwing

De bebouwing van het project bestaat uit een woningstrook, die evenwijdig loopt aan het spoor, met tuinen gelegen op het zuiden. Aan de achterzijde ligt een openbaar middengebied. Dit gebied is vormgegeven in een hofjesachtige structuur en is hierdoor niet toegankelijk voor autoverkeer. De wijk rondom het project is "autoluw", wat betekent dat er alleen sprake is van bestemmingsverkeer.

 

Bewoners

De bewoners hebben de parkeervoorzieningen vóór hun woning. De wijk biedt veel speelvoorzieningen en is groen van opzet. Als u de straat uitloopt, bevindt u zich reeds in het naastgelegen natuurgebied De Gaas.

 

Ligging

De ligging, van het project vlakbij de Reeshofweg en de Bredaseweg, zorgt ervoor dat u op een snelle manier de uitvalswegen naar Waalwijk, Den Bosch, Breda en Eindhoven kunt bereiken. Er kan gebruik gemaakt worden van de rondweg (Noord-West Tangent) die de Bredaseweg rechtstreeks verbindt met de snelweg naar bovengenoemde richtingen.

 

 

 

  • Architect:Mulderblauw Architecten te Zoeterwoude
  • Constructeur:Bolwerk Weekers te Deurne