Loopbaanontwikkeling

Nadenken over je loopbaan kan altijd, op elk niveau. En is belangrijk voor je carrière. Wij stimuleren de ontwikkeling van onze medewerkers. Terwijl de ene medewerker zijn carrière al helemaal heeft uitgestippeld, heeft de ander twijfels over wat hij graag wil en wat hij kan. Daarom kunnen de medewerkers van Huybregts Relou (in overleg) deelnemen aan een Loopbaantraject.

 

Het loopbaantraject begint met een gesprek met een loopbaanadviseur. Samen kijk je naar de wensen en mogelijkheden. Eventueel kan een beroepskeuze- of medische test worden afgenomen, om de mogelijkheden en wensen beter inzichtelijk te maken. Als je vervolgens in aanmerking komt voor het loopbaantraject wordt er een persoonlijk opleidingsplan (POP) opgesteld, waarin alle activiteiten staan opgenomen die jij gaat ondernemen om je verder te ontwikkelen. Je volgt een opleiding, cursus of je krijgt begeleiding op de werkplek om toekomstige veranderingen mogelijk te maken. Het traject wordt afgerond als je in een andere werkplek of andere functie aan de slag bent.

 

Rick van de Ven is een van de vele medewerkers van Huybregts Relou die heeft deelgenomen aan het loopbaantraject. Lees hieronder zijn ervaring:

 

"Al een paar jaar zegt iets in mij dat ik moet doorgroeien. De KOB heb ik al gedaan. Sinds kort volg ik de hbo-opleiding Bouwmanagement. Ik ben nog jong, leren gaat me makkelijk af. Waarom zou ik wachten? Straks komt er een kans voorbij om door te groeien en heb ik geen papiertje. Ik wil hogerop, maar wel stap voor stap. Bij Huybregts Relou kan dat. Eerst heb ik het timmervak geleerd, want ervaring en vakmanschap moet je echt opdoen in de praktijk. Nu groei ik langzaam verder, hopelijk ooit tot hoofduitvoerder. Ik wil weleens zien hoe ver ik kan komen. En als het niet bevalt, kan ik altijd weer gaan timmeren."